Elokuva-illat kylätilalla

Kylätilan elokuva-illat ovat avoimia tapahtumia ilman pääsymaksua tai etukäteisilmoittautumista.

Tuottaja Elina Pohjola kertoo ennen elokuvan alkua hieman elokuvasta. Buffetista saa kahvia, teetä ja pientä elokuva-naposteltavaa ennen näytöksen alkua.

Ovet avautuvat klo 17:30, esipuhe ja elokuva alkavat 18:00. Tervetuloa!

Ollaan vapaita 29.11.2019 klo 18:00, ovet 17:30

Ollaan vapaita on raikas ja koskettava tarina kolmekymppisestä Seljasta, jonka ystävien- ja työntäyteisen elämän sekoittaa hänen 16 vuotta sitten adoptoitavaksi antamansa poika.

Ollaan vapaita sai ensi-iltansa 7.8.2015.

Kolmekymppisen Seljan poikaystävä Tomi haluaa heidän menevän eteenpäin. Selja pysyisi mieluiten siinä missä on, parhaiden ystäviensä Henrin ja Iisan kanssa kommuunissa keskellä kaupunkia. Mutta Selja rakastaa Tomia, joten hän suostuu yhteiseen asuntolainaan. Sitten Seljan luo ilmaantuu 16-vuotias Leo, poika, jonka Selja luovutti adoptioon teini-ikäisenä.

Leon myötä kimppakämpän elämä on täynnä musiikkia, naurua ja suuria tunteita. Muutto Tomin kanssa alkaa vaikuttaa entistä huonommalta idealta. Leon kohteliaan ulkokuoren läpi näkee vain Henri, mutta Selja ei halua kuunnella hänen varoituksiaan. Selja on autuaan sokea sille, että Leo rakastuu itseään seitsemän vuotta vanhempaan Iisaan.

Samalla kun Selja saa uuden mahdollisuuden tutustua poikaansa, hän sekoittaa oman sekä parhaiden ystäviensä, kämppistensä, elämän.

Elokuvan näyttelijöitä ovat muun muassa Maria Ylipää, Johannes Brotherus, Riku Nieminen, Pihla Maalismaa, Anu Sinisalo, Peter Kanerva ja Timo Tuominen.

Ollaan vapaita -elokuvan on käsikirjoittanut Tua Harno, jonka esikoisromaani Ne jotka jäävät voitti Otavan Pentti Saarikoski -kilpailun vuonna 2012. Tua Harno on myös sanoittanut elokuvaan kappaleen Kaunis myrsky. Elokuvan ohjaa Oskari Sipola, joka on ohjannut muun muassa Elokuu-elokuvan ja tv-sarjan Märät säpikkäät.

Ollaan vapaita on uudenlainen musiikkielokuva, johon kappaleita ovat kirjoittaneet useat eturivin biisinkirjoittajat ja artistit kuten Paula Vesala, Lauri Ylönen, Olavi Uusivirta, Terhi Kokkonen, Joel Melasniemi, Kerkko Koskinen, Timo Kiiskinen, Yona, Markus Koskinen, Pepe Johansson, Sanni, Elias Kaskinen, Asa, Super Janne, tuottaja MGI eli Henri Lanz, Matti Pitkänen ja Niina Koponen.

Lisätietoja elokuvasta: https://www.citizenjaneproductions.fi/tuotannot/ollaan-vapaita/

Menneet

Isäni tähtien takaa 20.9.2019 klo 18:00, ovet 17:30

Isäni tähtien takaa sai ensi-iltansa Suomessa 11.11.2016 ja kansainvälisen ensi-iltansa Varsovassa 12.10.2016.

”Einarin lapsuus olisi voinut olla kuten muidenkin suomalaisten poikien, mutta kaikki muuttui kun hänen isänsä valaistui ja alkoi kommunikoida avaruuden valo-olentojen kanssa.”

Einarin lapsuus olisi voinut olla kuten muidenkin suomalaisten poikien. Isä Veikko kävi normaalisti töissä pikkukaupungin verotoimistossa ja äiti työskenteli toimittajana. Kaikki muuttui Einarin ollessa 12-vuotias; isä Veikko koki valaistumisen ilmoittaen olevansa Maan ja ulkoavaruuden välinen sanansaattaja. Hän kertoi näkevänsä avaruusolentoja, pystyen ottamaan yhteyttä tuonpuoleiseen ja omaavansa yliluonnollisia parannustaitoja. Einarista ja Veikosta tuli tiimi, jolle koko maailmankaikkeus oli avoinna. Nyt, 25 vuotta myöhemmin, Einari kohtaa isänsä epäilyksillään.

Lisätietoja elokuvasta: http://www.citizenjaneproductions.fi/tuotannot/isani-tahtien-takaa/

Marzia, ystäväni 1.11.2019 klo 18:00, ovet 17:30

“Unelma rakkaudesta, vapaudesta ja rauhasta Afganistanissa”.

Marzia, ystäväni kertoo tarinan parikymppisestä Marziasta, joka kaikkien nuorten tavoin unelmoi rakkaudesta, vapaudesta ja mielenkiintoisesta työstä. Hän haaveilee rauhasta ja itsemääräämisoikeudesta elämäänsä. Afganistanissa nämä unelmat ovat vallankumouksellisia.

Marzian tarinasta tulee symboli afgaaninaisten kamppailulle laajemminkin: on kyse ihmisen oikeudesta päättää itse omasta elämästään. Elokuva seuraa Marzian elämää keväästä 2011 vuoteen 2014, jolloin kansainvälisten joukkojen oli määrä lähteä Afganistanista.

Mukana perjantaina myös elokuvan ohjaaja Kirsi Mattila.

Lisätietoja elokuvasta: https://www.citizenjaneproductions.fi/tuotannot/marzia-ystavani/