Töppöstalkoot

Lojuuko kaapissa jämälankoja ja virkkukoukku? Kaipaatko päiviisi pientä käsityöprojektia? Auta Tapanilan kylätilaa ja osallistu tuolitöppös-talkoisiin kotisohvalta!

Kylätilan juhlaluokan tuolit tarvitsevat töppösiä suojaamaan vanhaa kansakoulun puulattiaa. Tarvetta on ainakin 150 töppöselle (jokainen tuoli tarvitsee 4). Jo muutama töppönen auttaa, yhdessä saamme virkattua jokaiselle tuolille suojat. Värillä ei ole väliä.

Otamme töppösiä ilolla vastaan poikkeusolosuhteiden päätyttyä tai lievenneyttä, mutta niitä voi virkata varastoon vaikka heti! Pyrimme järjestämään myös kaikille virkkaajille töppösten käyttöönotto-kahvitilaisuuden kiitoksena talkootyöstä!

Töppösohjeen suunnitteli Kylätilan oma Mari Hanni tekstiiliteollisuuden ohjetta mukaillen, jotta se sopii juuri Kylätilan juhlaluokan tuolinjalkoihin. Alkuperäisestä ohjeesta poiketen kylätilan tuoleihin sopii aloitti pohjan kiristyvällä silmukalla, jotta töppösen pohjaan tuleva reikä on pienempi. Eli 7ks 2.krs 14ks, sitten pylväitä ja nousu seuraavalle kerrokselle 2kjs. Mari virkkasi 3,5 koukulla. Langoiksi sopivat erityisesti puuvillalangat, sillä ne eivät veny muiden lankojen tavoin tässä käytössä.

Töppösen leveys on 3cm ja korkeus 7cm.

Tärkeää on, että töppösistä tulee tarpeeksi pieniä, eli jos käsiala on reilumpaa, vähennä silmukoita!

Ohje kiristyvään silmukkaan tässä.

Alkuperäinen ohje: https://kotiliesi.fi/kasityo/virkkaa-suojat-tuolin-jalkoihin/